RUDNIK ZLATA ZA IZBORNU KAMPANJU

By Administrator on Monday, September 3, 2012
Filled Under: Aktuelno

Grupa inženjera Rudnika Bakra Bor zamolila je da objavimo sledeći tekst:

Kampanja za nedavne parlamentarne i predsedničke izbore je obilovala raznim neverovatnim uspesima u svim industrijskim granama, a posebno u rudarstvu. U kampanji su otvarani mnogi rudnici po Srbiji: uljni škriljci, rudnik zlata Lece, rudnik Čoka Marin kod Majdanpeka, Cerovo …
Najinteresaniji je bio rudnik zlata kod Kriveljskog Kamena blizu Bora, koji je svečano otvorio tadašnji predsednik države Srbije sa saradnicima uz kompletno poslovodstvo RTB-a. Čak je bila postavljena i mesingana tabla sa imenom glavnog projektanta, Trajče Tončića, geologa koji je i pronašao pomenuto ležište zlata kao i bogato ležište bakra u Jami Bor.

Sevali su blicevi, zujale kamere i pljuštali hvalospevi o svetloj budućnosti Bora i Srbije. Međutim, kada se slegla prašina oko izborne kampanje, tabla koja je označavala budući rudnik zlata je jednostavno nestala. Još uvek se ne zna da li je tablu neko ukrao ili je namerno sklonjena?
Poslovodstvo  RTB-a Bor na čelu sa generalnim direktorom Blagojem Spaskovskim, bilo je spremno da svo to zlato iz budućeg rudnika uloži u razvoj Srbije, koju će voditi tadašnji a sada bivši Predsednik Države. Ali da je zlato prokleto, u to se uverio i sam bivši Predsednik Srbije, od tada mu je sve krenulo nizbrdo i izgubio je sve državničke funkcije. Ali što je najgore ne bi ništa ni od rudnika zlata, nekako se poklopilo, nema zlata – nema predsednika. Da je znao Predsednik nikad ne bi dolazio na tu zlatonosnu bušotinu, koja je sada oskrnavljena, jer neki vandali su skinuli tablu tvorca ove ideje.
Pitamo se šta se desilo sa novim rudnikom zlata. Poslovodstvo RTB se ne oglašava više o ovom novom rudniku zlata. Građani Bora se opravdano pitaju da li rudnik zlata postoji samo u predizbornoj kampanji ili …?

Grupa Inženjera RBB-a

Tags: , ,